Ontzettend veel kracht

Ik geloof dat mensen die moeilijke ervaringen in hun leven te verwerken hebben gekregen, niet zwak zijn maar juist enorm krachtig. Dit zijn de mensen die na moeilijkheden het bijltje er niet bij neer hebben gegooid, maar deze overwonnen hebben en daarom weten hoe belangrijk het is om te gaan voor je dromen! Die hun moeilijkheden hebben omgezet in hun grootste kracht.

Na het overlijden van mijn dochter kon ik niet meer tegen ‘geneuzel’. Als een klant kwam klagen over het beleg op zijn broodje tijdens een congres, dan kon ik hem wel een klap geven. Wat is er nu belangrijk in het leven, dacht ik dan. Nu zie ik dat je waarschijnlijk een gelukkig mens bent, als jouw grootste probleem in je leven het beleg op je broodje is ;-). En ergens toch ook niet. Want dat voelt ook ‘leeg’, niet vervullend.

Vervulling is wat ik steeds belangrijk vind in mijn leven. Ik wil iets doen wat bijdraagt. Aan mijn geluk. Aan het geluk van de mensen om mij heen. En nog groter, in een steeds groter wordende cirkel om me heen. Daarom vind ik het zo mooi om vrouwen te helpen die het ook niet altijd makkelijk hebben (gehad) in hun leven en die nu zeggen: Het is klaar met alle ‘crap’, ik ga doen wat ik hier te doen heb. Ik verstop me niet langer. Ik ga staan voor wat ik geleerd heb in mijn leven. In mijn eigen onderneming. En die daarmee hun eigen leven en dat van de mensen om hen heen weer helpen verbeteren, waardevoller maken.

Toch is dat bij mij ook niet vanzelf gegaan. Lees maar:

Het laatste zetje…

Het was januari 2009. Ik was office manager en ging, zoals elke morgen, zitten achter mijn bureau met de stapel post. Ik opende nietsvermoedend de envelop van het UWV. Het woordje ‘vertrouwelijk’ was achter het venstertje weggeschoven. Een ontslagaanvraag was het. Net toen ik het weg wilde leggen op het stapeltje voor de directeur, zag ik voor wie de aanvraag was… mijn naam stond erop! Na bijna tien jaar. Ontslag om economische redenen…

Eerst voelde ik paniek. Wat was dit?! Wat overkwam me nu? En vrij snel daarna voelde ik een diepe rust. Dit was het moment. Mijn moment! Om te gaan doen waar ik al een paar jaar van droomde: mijn eigen bedrijf beginnen!

 

Een eigen bedrijf

Al jaren maakte ik plannen. Mijn eigen cateringbedrijf. Ik was gek op bakken en koken. Ik merkte om me heen dat vrouwen op feestjes altijd maar aan het rennen waren. Zonder de gasten te spreken. Terwijl ik het zo belangrijk vond (en vind!) dat je juist aandacht geeft aan elkaar. Je weet nooit wanneer dat niet meer kan!

Als ik thuis een feestje had, maakte ik een mooie tafel met heerlijke zoete en hartige gerechten en nam iedereen lekker waar ‘ie zin in had. En had ik tijd en aandacht voor mijn gasten.

Dat wilde ik ook voor anderen doen; ik bracht een high tea aan huis compleet met serviesgoed en haalde na afloop de afwas weer op. De gastvrouw kon lekker mee feestvieren. 

Zelf creeëren vanuit het niets

Zo simpel kan het zijn. Gewoon doen wat je leuk vindt om te doen. Daar mensen mee helpen. En daar je geld mee verdienen. Hoe wordt het nog beter dan dat?!

Vanaf het begin liep het goed. Er kwam vraag naar marsepein bruidstaarten en kindertaarten. Vervolgens wilden mensen leren hoe ze die zelf konden maken, en zo breidde mijn bedrijf als vanzelf uit.

Wat was het fantastisch om vanuit het niets geld te creeëren. Enkel met mooie ingredienten en mijn eigen hand- én denkwerk!

Leren over marketing

Ondertussen zoog ik als een spons alle info op die ik kon vinden over (online) marketing. Want ik wilde zoveel mogelijk mensen bereiken om ze te leren taartdecoreren. Ik maakte mijn eigen website daarover en had al gauw zo’n 10.000 bezoekers per maand. Amazing :-), wat de online wereld kan doen voor een kleine ondernemer! En daarmee zaten mijn workshops geregeld vol.

Te druk

Maar ja, het was wel druk. Altijd bakken. Nachten doorwerken om grote bruidstaarten af te krijgen. Te druk, voor een moeder met drie kleine jongens en een cateringbedrijf aan huis. Ik raakte in een burn-out en moest een keuze maken. Met pijn in mijn hart besloot ik te stoppen.

Maar daarmee stopte mijn liefde voor ondernemen niet! Door wat ik eerder had meegemaakt, wilde ik iets gaan doen waarmee ik mensen wezenlijker kon helpen. Ik deed een opleiding tot hypnotherapeut. Prachtig werk met mooie resultaten in het veranderen van diep verankerde overtuigingen. En het helen van emotionele ervaringen uit het verleden. Prachtig, en toch knaagde er iets…

Gelukkig 

Ik werd juist zo gelukkig van de momenten waarop ik achter mijn computer zat en ‘mocht’ werken aan mijn website, het schrijven van de blogs en mails naar mijn klanten, het verzinnen van mijn weggevers, mijn aanbod, programma’s en challenges en die technisch in elkaar steken. 

Iets waar ik andere ondernemers over hoorde zuchten en steunen. Zij wilden veel liever bezig zijn met hun echte werk! Met mensen helpen of mooie dingen maken. Maar voelden zich gevangen in het nemen van beslissingen over funnels, systemen, techniek, het maken van een website etcetera. Al die rollen eromheen, die ook horen bij het ondernemerschap.

Marketing Coach

Ik besloot te luisteren naar wat ik het leukst vind om te doen en al mijn ervaringen te combineren. Mijn opgedane kennis gebruiken om vrouwen met een missie te helpen hun eigen droom werkelijkheid te laten worden. Want juist daarmee kunnen we samen een beweging in gang zetten om de wereld steeds mooier te maken. En ik ben ervan overtuigd dat het vrouwen zijn die deze verandering gaan inzetten.

Ik ben Marketing Coach. Ik help je met het vinden van een authentieke manier om jezelf zichtbaar te maken. Helemaal zoals je bent. Want dat is waar het in mijn visie om draait. Dat jij goed bent in wat je doet, dat is een voorwaarde waarvan klanten uit mogen gaan. Dat bepaalt niet wat jou onderscheidt. Mensen kopen van mensen. Juist om wie ze zijn. Om hun verhaal. Om hun waarom. Dat is wat ervoor zorgt dat mensen fan van je worden en bij jou willen kopen.

Ik help je met de juiste marketing en social-media strategie. Eentje die helemaal past bij wie jij bent en hoe jij in elkaar steekt. Als je wilt help ik je dit ook technisch te realiseren (met bijvoorbeeld een website, auto-responder, nieuwsbrief, funnels). Al die dingen waar jij je helemaal niet in wilt verdiepen. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent. En ik coach je in het daadwerkelijk gaan staan voor je bedrijf en zichtbaar durven worden. Het een kan niet zonder het ander.

Jij bent en blijft de ondernemer. De CEO van je bedrijf. Jij moet het doen. Het gaat uiteindelijk om de actie, het doen. Maar je hoeft het niet alleen te doen!

Wat is er voor jou mogelijk?

Wil je eens praten over wat er voor jou mogelijk is in het opstarten van (of nieuw leven inblazen in) je eigen bedrijf? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend Business & Brownies Gesprek van maximaal een uur (waarde: 77 euro), waarin we samen gaan kijken wat er nodig is om jouw idee of bedrijf succesvol te maken. Met mijn ‘beroemde’ lekkere brownie erbij natuurlijk (want het bakken ben ik nog niet verleerd 😉 ).

 

Warme groet,

Petra