Selecteer een pagina

Van dromen en plannen maken naar DOEN

Heb je besloten om te gaan voor je droom? Ga je je eigen bedrijf starten? En wil je graag hulp bij het realiseren daarvan? Lees dan snel verder…

Starten van je eigen bedrijf; het eerste wat je moet doen

Wat is het eerste dat je moet doen als je besloten hebt dat je voor jezelf gaat beginnen? Misschien denk je nu dat je als eerste naar de Kamer van Koophandel moet hollen om je in te schrijven? Nee, het is niet wat je denkt :-).

Klanten

Het eerste en belangrijkste wat je nodig hebt is: klanten! Hoe kom je aan klanten? Want zonder klanten heb je geen bedrijf. Zelfs niet als je al wel ingeschreven staat! (Natuurlijk is een inschrijving wel nodig uiteindelijk, maar alleen dat maakt je nog geen ondernermer.)

Wie wil jij graag helpen?

Dus het allerbelangrijkste is dat je weet wie jij graag als klant wilt hebben. Wie wil je nu het allerliefste helpen en waarom? En wat is jouw verhaal? Wat maakt dat jij doet wat je doet en wat maakt dat mensen bij jou willen gaan kopen. Heb jij dat al helder?

Aanbod

Wat ga jij aanbieden aan de klanten die jij het liefste wilt helpen? En hoe ga je dat aanbieden? Ga je uurtje-factuurtje werken? Bied je een programma aan? Heb je nagedacht over het proces dat jouw klanten zouden kunnen doorlopen?

Hoe bereik je dan die klanten?

Hoe zorg je ervoor dat klanten weten van jouw bestaan? En dat ze weten dat jij degene bent die ze het beste kan helpen? Je hebt een marketingstrategie nodig om die potentiële klanten te bereiken. Dat kan op vele manieren. Zoek een manier die echt bij jou past.

Website

Onderdeel van de strategie kan een website zijn. Als je een website gaat (laten) maken, zorg dan voor een website die zorgt dat je klanten naar jou toe komen, bij jou gaan kopen. Weet jij wat er daarbij belangrijk is? Weet jij wat werkt?

Social Media

Ga je Social Media inzetten om je klanten te bereiken? Met welk kanaal bereik jij jouw doelgroep het beste? Gebruik jij handige strategieën om snel aan veel volgers te komen. Om van deze volgers klanten te maken?

Hulp nodig?

Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf. Natuurlijk kun je heel veel dingen zelf uitzoeken. Dat kost een heleboel tijd. Tijd die je ook zou kunnen besteden aan het helpen van je klanten. En op het moment dat jij klanten helpt, verdien je geld. Dat is uiteindelijk het doel, toch? Geld verdienen met wat jij het liefste doet? En doordat je je klanten echt kunt helpen, krijg je bovendien een heleboel voldoening.

Website met een Plan-programma

Hoe zou het voor je zijn als ik je bij al het bovenstaande zou helpen? Zodat jij na afloop van het programma

  • duidelijk hebt wie je gaat helpen
  • wat je aanbod is
  • wat een handig verdienmodel is
  • je website hebt staan
  • je marketingplan voor het komende (half) jaar duidelijk hebt
  • je Social Mediastrategie duidelijk is

zodat je kunt gaan doen wat jij het liefste doet; klanten helpen met jouw gave of expertise?

Wil je liever eerst met mij kennismaken?