Selecteer een pagina

Een website ... met een plan

Met alleen een website ben je er niet… dan begint het pas!

Hoe word je zichtbaar? Hoe vind je klanten? En hoe maak je fans?

Dat vraagt om een website met een (online) marketing-plan!

‘Een website in een week?’

‘Hoe lang duurt het dan voor m’n website af is?’, vraagt ze.

‘Nou, ongeveer een week’, geef ik aan.

‘Een week??’ roept ze verbaasd uit.

‘Ja, vind je dat te lang?’, vraag ik geamuseerd.

‘Nee, kort!’. Ze begint te glunderen. ‘Toen een vriendin van mij een website liet maken door een website-bouwer, duurde het elke keer minimaal een week voor zij antwoord kreeg op haar vragen en opmerkingen. Maanden is ze er mee bezig geweest.’

Ze zucht. Ik kijk haar aan en neem een slok van mijn koffie. Ze wil duidelijk nog iets kwijt.

Een website die verkoopt

‘En later kwam voor elke kleine wijziging weer een factuur. Vandaar dat mijn man vindt dat ik beter zelf een site kan maken, dan heb ik alles zelf in de hand. Maar weet je, ik ben niet zo technisch en zie er tegenop. Dat gaat me maanden tijd kosten! Bovendien weet ik dan niet waar ik op moet letten, zodat het ook goed verkoopt, zeg maar.’

Ze kijkt me aan en lacht. ‘Maar vertel, hoe gaat dat dan als ik mijn website bij jou laat maken?’

Hoe werkt ‘Een website met een plan’

‘Nou’, zeg ik. ‘Ik wil je eerst graag leren kennen. Weten wie jij bent. Waarom je doet wat je doet. Welke waarde je te bieden hebt voor je klanten. Je krijgt van mij een aantal vragen en opdrachten, waar je thuis zelf mee aan de slag gaat. Als voorbereiding op het maken van de site.

Samenwerkdag

Daarna maken we een afspraak om een hele dag samen te werken aan de basis van jouw site. Zodat we snel samen kunnen beslissen wat jij mooi vindt, wat bij je past en wat marketingtechnisch goed gaat werken. Terwijl ik aan het bouwen ben, werk jij aan de hand van de voorbereide vragen aan teksten van je website. Die ik dan weer meteen kan toepassen in je website

Als de basis staat, maak ik in ongeveer een week de rest van je site af, regel als je wilt je mailsysteem in en alle noodzakelijke technische blabla. Daar hoef jij je niet mee bezig te houden.’

Ze zit me lachend aan te kijken en knikt bij alles wat ik zeg.

‘Dat scheelt een hoop uitzoekwerk en gepuzzel voor mij’, zegt ze opgelucht. ‘En eigenlijk wil ik gewoon graag met mijn klanten bezig zijn, doen waar ik goed in ben en wat ik leuk vind’.

Zelf aanpassingen doen met handleiding

‘Precies!’ zeg ik. ‘Als de website ‘live’ is, krijg je van mij een handleiding, zodat je in het vervolg zelf de nodige aanpassingen kunt doen. Zodat je zelf bijvoorbeeld je teksten aan kunt passen als er iets verandert in je bedrijf. Dat gebeurt namelijk altijd, jij bent in ontwikkeling en daarom je bedrijf ook. Je website moet kunnen meegroeien!’

Website met een plan

Voor veel bedrijven is hun website niet veel meer dan een folder op het web. Dat is jammer, want er is meer uit je website te halen. Je website is de makkelijkste mogelijkheid voor mensen om alvast kennis met je te maken. En om je te gaan waarderen om de kennis die je geeft. Je laat ze als het ware alvast ‘proeven’ van wie jij bent en wat je te bieden hebt.

Je website is een onderdeel van je totale marketingplan. Een plek waar je belangstellenden aan je kunt binden, als je het handig aanpakt. Met een systeem!

Als de website klaar is begint het pas laughing

‘En als dan je website staat en jij ‘m heel trots de wereld in hebt geslingerd, dan begint het pas! Je kunt niet gaan zitten wachten tot er vanzelf klanten naar je toe komen. Je zult actie moeten ondernemen. Het is handig om daarbij een marketing-strategie te gebruiken. Zodat je consistent kunt zorgen voor een stroom bezoekers, die jou gaan leren kennen, vertrouwen en leuk vinden. Zodat ze vervolgens je diensten of producten natuurlijk bij je gaan kopen. En liefst ook al hun vrienden gaan vertellen over jou!

Wij maken samen een plan daarvoor dat helemaal bij jou past. Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden. Wij kiezen samen de weg die jou er op de meest prettige en succesvolle manier heen brengt. Dat betekent natuurlijk wel dat je zelf zult moeten lopen (of fietsen of rijden in een snelle cabrio wink, als je wilt). Maar als je de bordjes en aanwijzigen volgt, zul jij er snel aankomen.

Samen maken we de basis van je website in een dag

en dan maken we je zichtbaar met een plan 😉

Wat zeggen mijn klanten?

Heeej Petra, ik heb vanmiddag een blik geworpen op mijn online ikke 😁. Een plaatje. Zelfs van een hele bijzondere vriendin te horen gekregen dat zij bij het lezen mij kon horen spreken 😍💎. Je hebt mij mooi beeldend ‘vertaald’.

Gerda Uiterwaal

Natuurlijk Gerda

Lieve Petra, ik ben SUPERBLIJ met mijn nieuwe website! Hij past veel beter bij mij dan de vorige en ik vind hem gewoon VEEL MOOIER!

Allegonda Heuving

Fair Skin, Praktijk voor Huid en Welzijn

 

 

Ik wil graag aan de slag met mijn Website met een Plan